Παπαγαλάκι – Budgerigar

Το παπαγαλάκι (Budgie) είναι από τα πιο διαδεδομένα πτηνά συντροφιάς. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες υπάρχει σε διάφορα χρώματα και παραλλαγές. Εξημερώνεται σε μεγάλο βαθμό και είναι πολύ κοινωνικό και έξυπνο κατοικίδιο. Λόγω των χαρακτηριστικών του αυτών είναι καλύτερα να συμβιώνει με άλλα παπαγαλάκια στο κλουβί. Επίσης πρέπει να έχει αρκετά παιχνίδια για να ασχολείται και να εκτονώνει την ενέργειά του. Το κλουβί του πρέπει να είναι ευρύχωρο και κατά προτίμηση με οριζόντια κάγκελα για να το διευκολύνουν στο σκαρφάλωμα, το οποίο είναι αγαπημένη του συνήθεια.

Με τον καιρό και με κατάλληλο χειρισμό το παπαγαλάκι μπορεί να μάθει να τρώει από το χέρι μας, να βγαίνει από το κλουβί του και να δέχεται τα χάδια μας. Αν και δεν μιλάει όπως οι μεγαλύτεροι παπαγάλοι, είναι εξίσου έξυπνο και μαθαίνει αρκετά πράγματα, αρκεί να ασχοληθούμε μαζί του.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε όλο το χρόνο ποικιλία παπαγάλων Budgie σε διάφορα χρώματα. Για επιπλέον πληροφορίες ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποδοχή cookies και συναίνεση των όρων χρήσης της σελίδας.