Παπαγάλος Cockatiel

Ο παπαγάλος Κοκατίλ (Cockatiel) είναι ένας μεσαίου μεγέθους παπαγάλος. Εξημερώνεται σε μεγάλο βαθμό και είναι πολύ κοινωνικό και έξυπνο κατοικίδιο. Το κοκατίλ είναι πολύ δραστήριο πτηνό και για αυτό χρειάζεται αρκετά ανθεκτικά παιχνίδια για να ασχολείται και να εκτονώνει την ενέργειά του. Μπορεί να κρατηθεί μόνο του αλλά και να συμβιώσει με άλλα κοκατίλ, κάτι που το προτιμούμε κυρίως αν δεν βλέπει ανθρώπους για μεγάλα χρονικά διαστήματα της ημέρας. Το κλουβί του πρέπει να είναι ευρύχωρο ώστε να χωράει να ανοίξει τα φτερά του χωρίς να ακουμπάνε στα κάγκελα και κατά προτίμηση με οριζόντια κάγκελα για να το διευκολύνουν στο σκαρφάλωμα, το οποίο είναι αγαπημένη του συνήθεια. Τα κοκατίλ υπάρχουν σε διάφορες χρωματικές παραλλαγές (λευκά, λουτίνο, περλέ, παρδαλά).

Το κοκατίλ εξημερώνεται πολύ εύκολα και μαθαίνει να τρώει από το χέρι μας, να βγαίνει από το κλουβί του και να δέχεται τα χάδια μας. Είναι εξίσου έξυπνο κατοικίδιο με τους μεγαλύτερους παπαγάλους και μαθαίνει αρκετά πράγματα, αρκεί να ασχοληθούμε μαζί του. Τα κοκατίλ μιμούνται ήχους και σφυρίγματα και σε σπάνιες περιπτώσεις την ανθρώπινη φωνή.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε όλο το χρόνο ποικιλία παπαγάλων κοκατίλ. Για επιπλέον πληροφορίες ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποδοχή cookies και συναίνεση των όρων χρήσης της σελίδας.